Aktualności

Sprawozdanie z organizacji festynu z okazji Dnia Dziecka w dniu 19 maja 2018r w Sielsku na Wygodzie gm. Imielno

W dniu 19 maja 2018r. odbył sie festyn z okazji Dnia Dziecka zorganizowany przez Region Kielce Centrum IPA. Festyn był dofinansowany z sumy pieniędzy zebranej z 1 procenta będącej w dyspozycji ŚGW IPA. Wzięła w nim udział liczna grupa dzieci wraz z rodzicami. Na miejsce część uczestników dojechała własnymi samochodami, a niektórzy przesiedli się w Jędzejowie do kolejki wąskotorowej „Ciuchci Express Ponidzie“, która okazała się niezapomnianą atrakcją dla pasażerów.

Kompleks Rekreacyjny Sielsko na Wygodzie znajduje się z dala od zgiełku, otoczony jest urokliwym lasem. Podczas festynu, uczestnicy mieli zagwarantowany obiad, a ponadto przez cały czas  serwowane były  dania z grilla.  Na miejscu do dyspozycji dla naszych pociech dostępny był:

-dinopark,

-mini zoo,

-plac zabaw,

-park  linowy,

-mini  gokarty,

-dmuchana zjeżdżalnia dla maluchów,

-kompleks: domki, piaskownica, basen z kulkami i tor przeszkód,

-przejażdżka konna.

W licznych grach i zabawach uczestniczyły dzieci razem  z  rodzicami. Ponadto do zabawy z nim zaangażowane były animatorki.

Dla chętnych, szczególnie dorosłych była również okazja skorzystania ze SPA, groty solnej i innych atrakcji związanych z odnową biologiczną.

Atrakcji było tak wiele, że dzieci mimo zmęczenia niechętnie wracały do domu. Po zakończeniu festynu,wszyscy byli zadowoleni i naładowani pozytywną energią. Dzieci i rodzice wyrazili chęć ponownego spotkania  i wspólnego spędzenia wolnego czasu.

Tekst: Katarzyna Czesna

Foto: Paweł Dziopa